Bergsportspecifieke trainingsschema’s

Als je altijd al eens op een mooie bergtop hebt willen staan dan ben je bij CLUB AT35 op de juiste plek. In samenwerking met AlpieneTraining.nl worden hier voor ieders niveau bergsportspecifieke trainingsschema’s aangeboden: de Alpiene Training. Deze schema’s zijn geschreven door UIAGM Berggids Rik van Odenhoven.

Als je goed voorbereid de bergen in gaat:
• Vergroot je de kans om op de top te komen
• Geniet je veel meer van je tocht
• Verklein je de kans op blessures

alpiene-training-foto1
alpiene-training-foto2

Rik van Odenhoven

Rik behoort tot een klein groepje Nederlanders die zich UIAGM Ski- en Berggids mogen noemen. Om dit te bereiken heeft hij een 3-jarige opleiding in Oostenrijk gevolgd. De UIAGM status is de hoogste certificering in de bergsport en wereldwijd erkend. Dit betekent dat hij alle bergsportactiviteiten die je te voet kunt doen mag begeleiden. Denk aan klimmen, klettersteigen, alpineren maar ook off-piste skiën.

“De bergen zijn voor mij een plek waar ik mezelf fysiek en mentaal uit kan dagen in een ongelofelijk mooie omgeving. Het overkomen van uitdagingen zoals kou, vermoeidheid en angst en het continu bezig zijn met het inschatten van risico’s geeft mij het gevoel dat ik echt leef. Het voelt dus ook als een privilege om in deze omgeving te mogen werken en mensen mee te nemen op avontuur”.

Ook is hij Bachelor Sportkunde en vanuit AlpieneTraining.nl adviseert hij bergsporters van ieder niveau over fysieke training. Je kunt bij hem terecht voor advies over zowel het mentale, fysieke, materialistische en logistieke aspect van bergsport.

Logo RVOB Sticker zwart
Logo UIAGM zwart