IJskracht

IJskracht2023-12-14T15:40:42+01:00

Uniek in de regio!

CLUB AT35 en IJSkracht slaan de handen ineen. Verleg je grenzen, boost je immuunsysteem, werk aan je herstel en ontdek de kracht van IJS.

In CLUB AT35 vind je twee IJSbaden. Deze baden zijn altijd op een temperatuur van 3°C en deze zijn online te boeken.

Met de juiste ademtechniek dompel jij onder in het ijskoude water. Om juist en veilig gebruik te maken van deze IJSbaden ben je verplicht een IJSbad workshop van 2 uur te volgen. De gecertificeerde Wim Hof Method Instructeur van IJSkracht, Lars Huizinga, zal tijdens deze workshop uitleggen hoe het menselijk lichaam reageert op de acute stress van een IJSbad, de wetenschappelijke onderbouwing geven en de gezondheidsvoordelen van het nemen van een IJSbad verder toelichten.

Na het volgen van deze workshop kan je bij CLUB AT35 een strippenkaart aanschaffen en je eigen IJSbad sessie online boeken.

ijsbad-ijskracht
ijsbad

Wat zijn de voordelen van een IJSbad?

Er zijn vele voordelen van het nemen van een IJSbad:

Goed voor je geest2024-01-07T19:41:05+01:00

Als je een IJSbad in stapt, maken je hersenen meer dopamine aan. Dit noemen ze ook wel de happy hormones. Door blootstelling aan koud water blijkt je dopamine zelfs met 250% te kunnen verhogen.

Leren omgaan met stress2023-12-05T13:08:57+01:00

Een IJSbad is stress voor je lichaam. Wanneer je met de juiste ademhaling en ontspannen spieren onder gaat staan, zal deze stress zich omzetten in ontspanning. Dit kan je ook in het dagelijks leven toepassen in stressvolle situaties.

Verbeterde circulatie2023-12-05T13:08:37+01:00

De koude temperatuur van het IJSbad kan de bloedvaten vernauwen en de bloedsomloop stimuleren. Dit kan bijdragen aan een betere doorbloeding en zuurstofvoorziening van de spieren en organen.

Ontstekingsremmend2023-12-05T13:08:22+01:00

Onderzoek heeft aangetoond dat blootstelling aan koude temperaturen, zoals een IJSbad, kan leiden tot een verhoogde productie van bepaalde immuun cellen en ontstekingsremmende moleculen.

Het is goed voor het immuun systeem2023-12-05T13:03:48+01:00

Uit onderzoek blijkt dat mensen die dagelijks koud douchen zich 29% minder vaak ziek meldden op het werk of op school.

Zijn er nadelen aan verbonden?

Er zijn Contra Indicaties voor het starten met koude training. Dit zijn aandoeningen of kenmerken waarbij het starten met koude training niet zomaar gestart kan worden, zeker niet op eigen houtje. Dit zijn o.a.: Secundaire vorm van het Fenomeen van Raynaud, Hartfalen of Angina pectoris, Beroerte of hartaanval in recent verleden, Epilepsie, Nierfalen, Zwangerschap, Recent doorgemaakte operaties of Ernstige astma.

Lars Huizinga

Lars Huizinga (1977) komt uit Vlaardingen en is getrouwd met Paulien. Samen hebben ze een dochter Lies en een zoon Siem. Tot zijn 25e heeft Lars zeer intensief aan judo gedaan en heeft meerdere medailles behaald op Nederlandse kampioenschappen, zowel individueel als in teamverband. Ook kwam hij uit voor de Belgische judoclub Koksijde en won met dit team de Vlaamse judocompetitie. Na zijn judocarrière is Lars veel sporten gaan uitproberen zoals: fitness, squash, hardlopen, triatlon, mountainbiken en survivalrun. Op dit moment doet Lars aan Hyrox en loopt hij graag hard.

Lars is Wim Hof Method instructor level 2. Hij heeft de opleiding gevolgd aan de Wim Hof Method Academy en heeft deze in 2021 in Polen afgerond. Het jaar erop is hij weer naar Polen afgereisd om zijn Level 2 opleiding af te ronden. Ondertussen heeft Lars al meer dan 250 mensen veilig een IJSbad in begeleid.

Daarnaast is Lars ook gecertificeerd ademcoach. Hij begeleid mensen met Astma, Hyperventilatie, long Covid etc. Ook helpt hij (top) sporters om beter te presteren door het inzetten van de juiste ademhaling op het juiste moment.

Lars is ook Energy Control Methode Coach. Met deze methode test hij mensen tijdens rust en inspanning, om zo inzicht te krijgen hoe het lichaam, de ademhaling en de hartslag reageert op verschillende situaties. Hieruit volgen o.a. je VO2 Max en je hartslagzones. Met deze gegevens kan hij de deelnemer adviseren op gebied van rust en sport.

lars-huizinga
ijskracht
wim-hof-methode-logo
ademcoach-logo
energy-control-logo
Ga naar de bovenkant